Provinciale jeugdselectie – A-selectie

Trainingen (seizoen 2018-2019)

Kalender seizoen ’18-’19

Voor het derde seizoen op rij stelt de provinciale selectie haar werking ten dienste van de clubs. We willen op deze manier de spelers de gelegenheid geven om regelmatig te kunnen werken met spelers uit andere clubs van de provincie.

Dit jaar wordt dit concept evenwel wat aangepast. Wij organiseren 8 provinciale trainingen (ongeveer 1 per maand) die op verschillende locaties zullen worden gegeven. (Data, zie hieronder) De bedoeling is om in de schoot van de clubs een training te geven die open staat voor de 2 à 3 beste spelers en speelsters per leeftijd per club. Dus ook voor alle andere clubs uit Vlaams-Brabant. Het is natuurlijk de bedoeling dat deze spelers aan zoveel mogelijk maandelijkse trainingen deelnemen. Deze trainingen zullen over een halve dag lopen, namelijk een 4 uur durende training voor U10, U11, U13 en U15/1 (geb 2004) in de voormiddag, van 9u tot 13u.

Deze trainingen worden gegeven door de provinciale trainers, die binnen een leeftijd de nodige differentiatie aanbrengen. Clubtrainers krijgen de kans om vragen te stellen, de training te volgen en zelfs liefst mee training te geven. (Ik kan mij voorstellen dat het niveau van de 3 beste spelers van club A anders is dan dat van club B.)

Naast deze provinciale trainingen blijft een wekelijkse training bestaan voor het provinciale A-team. Dit kleine(re) groepje van de beste spelers uit de provincie zal ook zo veel mogelijk deelnemen aan de provinciale maandelijkse trainingen.

Het spreekt voor zich dat de kosten voor zaaluren door de provincie aan de clubs worden terugbetaald. Aan de deelnemende spelers wordt een jaarlijkse bijdrage voor deze trainingen aangerekend. Tevens kan ook per training worden betaald. Voor prijzen zie op de pagina Jeugdwerking : B-training

Wekelijkse training: training A-team

De bedoeling is om de 2 à 3 beste spelers per leeftijd en per geslacht van Vlaams-Brabant samen te brengen om wekelijks een paar uur samen te trainen. De trainingen zijn een aanvulling op de maandelijkse trainingen. Deze trainingen gaan door op zaterdag in Wilsele (sportschuur) en dit voor U10, U11, U13 en U15. Tevens voeren wij in de selectie nog een selectie door, deze beperkte groep heeft de kans om in nog kleinere groepen te trainen op zondag.

De samenstelling van deze groep zal 2 keer per jaar beoordeeld worden: rond december-januari en op het einde van het seizoen. Een selectie is dus maar zeker voor een half jaar. Deze selectie wordt gemaakt uit de spelers die meedoen aan de maandelijkse trainingen.

Prijs

Op jaarbasis 130 euro per groep (rekeningnummer BE43 0010 9521 7401 op naam van VVBBC met vermelding van naam en voornaam).

Coaching

De selectie zal aanwezig zijn op alle tornooien op de kalender die je op deze pagina vindt. Er zijn wel een aantal regels om gecoached te worden op de tornooien. Eén daarvan in het dragen van de VVBBC selectie kledij. Voor de andere regels verwijs ik naar de huishoudregels van de selectie

Kledij

Kindermaten (128-164):

  • Broek: 26 euro
  • Vest: 32 euro
  • T-shirt: 20 euro
  • Grote maten (S-4XL; 34-44):
  • Broek: 28 euro
  • Vest: 38 euro
  • T-shirt: 23 euro

 

Data en locatie: (zie kalender bovenaan deze pagina)

Sportschuur (Brandweg 8, 3012 Wilsele)

-10 en -11/2: Zaterdag 9u00-10u30 (zie kalender)

-13/1 en -13/2: Zaterdag 10u30-12u00 (zie kalender)

-13/2 en -15: Zaterdag 9u30-11u30 (zie kalender)

Vragen

Heb je een vraag of wens je advies dan kan je terecht bij de hoofdcoach voor de sportieve vragen en adviezen. Voor administratie en organisatorische beslommeringen kan men terecht bij de ondersteunende medewerkers die hierboven vermeld staan onder het onderdeel “contact”.

Christophe Leribaux,

Hoofdcoach VVBBC